Skip to content
Geplaatst op 28 januari 2019

16 februari in Theater De Veste Hans Croiset en Elsie de Brauw met Heisenberg

Waarde Omgeslagen boekenlezer,

Het was een prachtige middag gisteren met Hans Croiset die verhalen van Maarten Biesheuvel vertelde.

Als verrassing kwam Maarten Biesheuvel na de pauze om ook een verhaal te vertellen én te signeren.

hans en maarten

 

Nu we allemaal fan geworden zijn van Hans Croiset (als we dat al niet waren) willen wij natuurlijk naar zijn voorstelling in theater De Veste op zaterdag 16 februari.

Hij speelt met actrice Elsie de Brauw Heisenberg in regie van Johan Simons.
Over Heisenberg:

Midden op een hectisch, overvol station, ziet Georgie Alex en ze kust hem in zijn hals. Dit indringende moment dwingt de twee vreemden ertoe zichzelf op het spel te zetten. Eigenlijk zijn ze niet op zoek naar iets en zeker niet naar iemand, maar gaan ze tot hun eigen verrassing een ontdekkingsreis aan naar elkaar, naar zichzelf en naar wat het leven hen nog te bieden heeft. Ze proberen een manier te vinden om te leven met de obstakels die de weg naar vrijheid en geluk blokkeren.

Simon Stephens schreef een stuk zoals hij nooit eerder deed. Het onzekerheidsprincipe van Heisenberg koesterend, experimenteert hij vrijuit met Georgie en Alex. Hij creëert een humoristisch, muzikaal en energiek universum, een wereld vol levenskracht die loskomt als je het onvoorspelbare omhelst.

In deze bewerking staan theatericonen Hans Croiset en Elsie de Brauw samen op het toneel. De scherpzinnige vertaling van Ariane Schluter en regie van Johan Simons voeden de chemische reactie tussen deze twee.

 

Datum:     Zaterdag 16 februari 2019

Plaats:      Theater De Veste

Aanvang:  20.15 uur

Prijs:         € 19.00

 

Kaarten kunt u bestellen bij theater De Veste: telefoon 015-2121312 of via de site https://www.theaterdeveste.nl/programma/?p=3#anchorFilters

Wilt u meer weten?

Beluister de Heisenberg-podcast van Lex Bohlmeijer in gesprek met Robbert Dijkgraaf, Johan Simons, Hans Croiset en Elsie de Brauw.

https://www.theaterrotterdam.nl/agenda/7092/Theater_Rotterdam_Johan_Simons/Heisenberg/

Wij hopen u op 16 februari in De Veste te ontmoeten.
Met hartelijke groet,

Trude Gerritsma