Skip to content
Geplaatst op 22 februari 2018

Bijzondere concertlezing in de Boekenweek: Jan Brokken

 

 

Het belooft een prachtige boekenweek te worden: Griet op de Beeck schreef het geschenk ‘Gezien de feiten’ en Jan Terlouw schreef het essay ‘Natuurlijk’ een ode aan de natuur en een pleidooi voor duurzaamheid.

Concertlezing met Jan Brokken

Ter gelegenheid van het honderdste sterfjaar van Claude Debussy en op uitnodiging van boekhandel De Omslag brengen Jan Brokken (tekst), Lidy Blijdorp (cello) en Julien Brocal (piano) op zondag 11 maart het programma Debussy, de dwarse dromer in De VAK, centrum voor de kunsten, in Delft.

JanBrokken-portret

Lidy-Blijdorp-zw-foto-Feiko-Koster-jpg1-220x300Julien-B

 

 

 

 

 

 

 

Jan Brokken (1949) is schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Hij debuteerde met De provincie en schreef onder andere De regenvogel, De blinde passagiers, De droevige kampioen, Mijn kleine waanzin, Waarom elf Antillianen knielden voor het hart van Chopin en In het huis van de dichter. Veel van zijn romans zijn in diverse talen vertaald en verfilmd. Als schrijver heeft hij internationale faam verworven – The New York Times prees Jungle Rudy als een meesterwerk van verhalende non-fictie. Met Baltische zielen schreef hij een baanbrekend en grensverleggend boek, met De Vergelding bereikte hij een breed en groot publiek. Met De kozakkentuin zette hij een prachtig portret van Dostojevski neer.Hij schreef ook Mata Hari, de ware en de legende.
Mata Hari en Debussy hadden dezelfde impressario!

Jan Brokken is in Delft een zeer geziene gast.

De briljante Nederlandse celliste Lidy Blijdorp (1986) en de jonge Franse meesterpianist Julien Brocal(1987) leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het conservatorium van Parijs. Als het even kan voeren zij minstens één keer per jaar ergens in Europa een programma uit met werken van hun lievelingscomponist Claude Debussy. Wetende dat hij aan een boek werkt over de Franse impressionist, vroegen zij Jan Brokken een aantal teksten voor te dragen om het zoetsappige imago van Claude Debussy aan flarden te scheuren. Als hij een dromer was, dan toch minstens een dwarse.

In de pauze signeert Jan Brokken zijn werk en bieden wij u een drankje en een hapje aan om de Boekenweek feestelijk in te luiden.

Datum:       11 maart
Aanvang:   14.30 uur
Zaal open: 14.00  uur
Plaats:        De VAK, centrum voor de kunsten, Westvest 9,Delft
Prijs :          € 19,50

Kaarten kunt u reserveren in de winkel, via e-mail: info@ deomslagdelft.nl of telefonisch: 015-2121510.
Wacht u niet te lang met reserveren, het aantal plaatsen is beperkt.

Wij hopen u te mogen verwelkomen.

En in de Boekenweek staat de koffie klaar, schenken we rond 17 uur een glaasje en krijgt iedere bezoeker een literaire verrassing mee!

Tot ziens in de boekenweek en ook daarvoor en daarna.

Hartelijke boekengroet,

Trude Gerritsma.