Skip to content

Recentste recensie jeugdboeken

Holly Jackson -Moordgids voor lieve meisjes € 8.99

jacksonPippa woont in het dorp Little Kilton waar vijf jaar geleden een brute moord is gepleegd. Alleen het lichaam van het vermoorde meisje is nooit gevonden en de dader, haar vriendje, heeft zelfmoord gepleegd. In ieder geval, dat is wat er wordt gezegd. Als Pippa een onderwerp voor haar profielwerkstuk moet kiezen weet ze wel wat ze wil onderzoeken. De moord op Andie Bell. Maar ondanks dat de moord vijf jaar geleden is gepleegd ligt het onderwerp nog erg gevoelig.

Ondanks dat het “overduidelijk is wie de dader is” is Pippa niet overtuigt. Ze vindt het bewijs allemaal te duidelijk. Als ze op onderzoek uitgaat komt ze er achter dat Andies leven helemaal niet zo rooskleurig was als dat ze dacht. Er zijn meerdere mensen in Little Kilton die haar graag om zeep wilden helpen. Maar wie is nou de echte dader? Het wordt voor Pippa pas echt moeilijk als mensen die ze vertrouwt opeens niet meer te vertrouwen zijn. En wie stuurt haar al die dreigbrieven over haar onderzoek?

Moordgids voor lieve meisjes is een geweldig boek voor mensen die van pageturners houden maar niet houden van te dunne boeken. Met zo’n zes uur leesplezier zit het naar mijn mening wel goed. Ook zit er niet belachelijk veel geweld in maar meer onderzoek en eigen struggles.
Er is een fijne mix tussen het onderzoek en Pippa’s privé leven. Vaak heb je met dit soort boeken dat er, naar mijn mening, te veel van de rode draad wordt afgeweken. Hier is dat niet het geval. Het einde is lekker kort waardoor dat in een keer uit is.
Ook delen twee en drie zijn zeker de moeite waard om te lezen. Het leuke eraan is is dat er overeenkomsten zijn met deel een (en in deel drie ook het deel twee natuurlijk) maar het nog steeds nieuwe boeken zijn met ieder een erg goed verhaal dat in de meeste opzichten niet tot nauwelijks lijkt op deel een.
Ik raad Moordgids voor lieve meisjes zeker aan voor iedereen vanaf ongeveer 12 jaar oud. Ook delen twee en drie zijn hele goede boeken voor dezelfde leeftijd.

Wilt u deze titel bestellen? Klik dan  hier!

© Anne Fleur Lasthuizen,2022