Skip to content

Recentste recensie jeugdboeken

 

Annet Schaap – Lampje € 16.99

schaapLampje woont samen met haar vader in de vuurtoren. Omdat haar vader niet meer zelf elke avond de vuurtoren lamp kan aansteken,
moet zij elke avond met een lucifer de trap opklimmen en de vuurtoren aansteken. Maar als ze door de storm geen lucifers kan bijhalen
en er die nacht een boot tegen de kant aanstoot, moet zij weg uit de vuurtoren én weg van haar vader.Ze gaat naar het huis van de admiraal,
waar ze moet gaan helpen in de huishouding. Maar er gaan geruchten rond dat er in dat huis een monster woont.
Kloppen die geruchten, of is het gewoon een bijzonder huis?Lampje went aan het huis, maar komt achter een groot geheim dat haar erg laat schrikken.
Ze bedenkt hoe ze haar vader weer kan zien en hoe ze daar zo snel mogelijk weg kan komen.Ik vind Lampje een erg mooi boek.
De verhaallijn is duidelijk en toch weer origineel. De balans tussen realiteit en iets wat niet in het echt kan, is erg mooi en knap bedacht.
Iedereen kan wel minstens één persoonlijkheid terugvinden in zowel zichzelf, als in Lampje. Hierdoor is het natuurlijk leuker om te lezen.
De cover en de afbeeldingen zijn erg mooi geïllustreerd.
Het boek is opgedeeld in zes delen en aan het begin van elk deel is er een tekening die twee pagina’s in beslag neemt.
Deze zijn genoeg om een duidelijk beeld van de karakters en plaatsen te geven, maar niet zo veel dat je geen eigen interpretatie eraan kan geven.
Al met al ben ik dus erg tevreden over dit boek en ben ik er zeker van overtuigd dat dit een waardige winnaar is van al deze prijzen.

Wilt u deze titel bestellen? Klik dan  hier!

© Anne Fleur Lasthuizen, mei 2021