Skip to content

Literaire Salon

Geplaatst op 18 februari 2012

25 jaar Boekhandel De Omslag

U kunt kaarten bestellen door hier te klikken of te bellen met Boekhandel De Omslag, telefoonnummer 015 212 15 10.

U kunt het boek van Anna Enquist nu reeds bestellen, KLIK HIER!

Geplaatst op 29 november 2011

Literaire Salon schenkt opbrengst aan school in Burkina Faso

Het bestuur van Stichting Madame Ouaga is dolblij met het resultaat van de benefietbijeenkomst. V.l.n.r. Mahamadi Kaboré met zijn zoontje Nino, auteur Jan Brokken, Patty Breukel en Nico Jouwe. (foto Stef Breukel)

In het Afrikaanse dorpje Tampèlga kunnen nieuwe lerarenwoningen worden gebouwd. Dat is te danken aan de financiële bijdragen van de bezoekers aan de speciale Literaire Salon van Boekhandel De Omslag met auteur Jan Brokken, die zondag 27 november een lezing gaf over zijn legendarische en inmiddels al bijna klassieke Afrika-boeken.

De voordracht was deel van een programma waarbij de Delftse Stichting Madame Ouaga aandacht vroeg voor een bijzonder project in het West-Afrikaanse Burkina Faso: de herbouw van lerarenwoningen bij de basisschool in Tampèlga. Want geen woningen betekent geen leraren en dus geen onderwijs. Extreme regenval had geleid tot het instorten van vier oude lemen woningen. Nadat Madame Ouaga in 2008 vier nieuwe stenen woningen had laten bouwen, is het aantal leraren gestegen van vier naar acht, het leerlingenaantal van 268 naar 415. Door de kleinere klassen verbeterde de kwaliteit van het onderwijs. Noodgedwongen wonen een aantal onderwijzers nu in klaslokalen en is de situatie weer als een paar jaar geleden. Er was al geld voor één woning en met de opbrengst van 6.572,50 euro van de benefietmiddag kan er nog een worden gefinancierd. Het restant van ruim 1.000 euro wordt gereserveerd voor de derde woning.

Dit bedrag kwam mede tot stand uit de verkoop van papier-maché kunstwerken van Louk Weyers, bronzen beelden uit Burkina Faso, in Burkina gemaakte foto’s van Stef Breukel en woningaandelen in de vorm van certificaten. Mede-organisator Boekhandel De Omslag uit Delft doneerde de winst op de verkoop van De regenvogel, de onlangs verschenen heruitgave van het boek van Jan Brokken dat zich afspeelt in Gabon. Brokken wist een muisstil publiek te boeien met vertellingen uit de periode waarin hij gedurende zes jaar woonde en reisde in West-Afrika en waarover hij meerdere romans en reisverhalen schreef. Vooral zijn persoonlijke ervaringen in Burkina Faso maakten diepe indruk. De schrijver was enthousiast over de activiteiten van Madame Ouaga in dat land en deed een warme aanbeveling tot doneren.
Al met al een zeer geslaagd evenement met een fantastisch resultaat, ook dankzij subsidie van de gemeente Delft, diverse sponsoren als Rode Rozen & Tortilla’s en een belangeloos optreden van zanggroep Koorts met een sfeervol Afrikaans repertoire.
Meer informatie: www.madameouaga.nlGeplaatst op 11 april 2011

Trude Gerritsma benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Boekblad 28 maart 2011 Vincent Elzinga 3 reacties

Het regent lintjes: het behaagde Hare Majesteit om ook Trude Gerritsma, eigenaar boekhandel De Omslag in Delft, te eren met de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.


Trude Gerritsma kreeg de Koninklijke onderscheiding uit handen van de burgemeester van Delft. In augustus 2010 kreeg zij al de Gouden Speld van de KVB vanwege haar 40-jarig jubileum in het boekenvak. Het lintje werd uitgereikt tijdens een van haar befaamde Literaire Salons, in het DOK-centrum in Delft.

De boekhandelaar zat vorig jaar 40 jaar in het vak, dit jaar bestaat de winkel 25 jaar. Ze is ooit eerst bij een andere boekhandel begonnen,  maar in 1987 startte ze met De Omslag, een kleine en sfeervolle algemene boekhandel in het centrum van Delft, gevestigd in een voormalige slagerij. De afgelopen 23 jaar heeft de winkel zich ontwikkeld tot een vaste waarde in het Delftse culturele leven.

Reacties

Reacties

Kitty Bakker 02/04/2011 10:01

Mijn held….nu ridder!! Wauw, Trude! Ik maak een hele diepe buiging voor je! Je bent een topper en een doorzetter en verdient groot respect! Super. Names ons allen: gefeliciteerd!


Bas van der Zwan 30/03/2011 12:14

Ha Trude, mevrouw de Ridder, ben blij voor je.
Dat je het zo ver kan schoppen in dit mooie vak.
Ere die ere toekomt en goede wijn behoeft wel
krans. Lang leve Trude!!!


Jos van Rijn 28/03/2011 17:53

He lieve Trude,om in Haagse termen te spreken:
Dit is de kroon op jouw 40 jarig verblijf in het boekenvak. Nog veel plezier en succes met jouw mooie boekhandel.
(voor de bezitters van het boek Boekhandels in beeld van de NBB: op pagina 92/93 kunt U zien hoe mooi de boekhandel van Trude er uit ziet!)

Zie ook:http://www.delftopzondag.nl/athena/site/php/dekrantonline_show_8093_1.html


Geplaatst op 6 november 2010

Overlijden Harry Mulisch

Vandaag is Harry Mulisch begraven.

Wij zijn zeer vereerd dat hij onze gast is geweest in de Literaire Salon.

De foto hierbij is gemaakt toen Harry Mulisch de bestelde boeken signeerde.

In de spiegel achter hem ziet u het teken van Ichtos. Wat nooit eerder en later op een foto vanuit dezelfde hoek genomen is voorgekomen.

Mulisch reageerde laconiek.