Skip to content

Kinder- en jeugdboeken top tien

Dit is de top tien november 2018

myer1.Jochem Myer –  De gorgels en het geheim van de gletser € 17,50

Melle en zijn familie zijn op vakantie in de Alpen. Midden in de nacht wordt Melles zusje Limoni in paniek wakker. Waar is haar rugzak? En nog belangrijker, waar is haar eigen Gorgel, Belia? Dat is het begin van een superspannend avontuur waarin het spoor leidt naar de gletsjer, die langzaam begint te smelten nu het warmer wordt. Melle, Bobba en Limoni maken kennis met Murmeltieren, roofvogels, Berggorgels en Kotsbalgers. Ze worden geholpen door Katja, die alles weet over de gevaren van de bergen…

Een minstens zo spannend en fantasierijk avontuur alsDe Gorgels, in 2016 winnaar van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Van komiek Jochem Myjer. Geïllustreerd door Rick de Haas, bekend vanMees Keesén natuurlijkDe Gorgels

Wil je deze titel bestellen? Klik dan hier!

 

schaap2.Annet Schaap- Lampje € 16,99

Dit is een verhaal over de zee. Over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten. Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over een grijze vuurtoren op een eiland dat nog net vastzit aan het vaste land. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat.
Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht.

Wil je deze titel bestellen? Klik dan hier!

BP-coverfinal.indd3.Annie M.G.Schmidt – Pippeloentje € 17,50

Met prachtige tekeningen van Fleur van der Weel.

Pippeloentje mag dan een jong beertje zijn, hij doet wat jonge kinderen ook doen: pap eten, lekker gaan slapen
(‘geef het beertje maar een zoentje, welterusten Pippeloentje!’), buiten spelen, stout zijn en zijn verjaardag vieren. Fleur van der Weel laat hem opgroeien in een warme, veilige wereld met liefdevolle berenouders en allerlei dieren waar hij eindeloos mee kan spelen.

In 1950 schreef Annie M.G. Schmidt het eerste versje over het beertje Pippeloentje voor de Kinderpagina vanHet Parool. De verfrissende eenvoud sprak meteen aan en Pippeloentje is in boekvorm al bijna 60 jaar een succes.

Wil je deze titel bestellen? Klik dan hier!

 

Muts 10 Voorkant.indd4.Rachel Renée Russell Dagboek van een muts 12. Liefdeskriebels. € 14,99

 Puppy love, deel 10 van Dagboek van een muts, is verschenen! Met in de hoofdrol Nikki Maxwell, blunderkoningin. De populaire serie Dagboek van een muts van Rachel Renée Russell is wereldwijd een daverend succes.

Nikki treft inPuppy loveniet alleen haar aartsrivale MacKenzie, maar ook zeven schattige PUPPY’S! Wanneer Brandon aan Nikki vraagt of zij tijdelijk op de hondjes kan passen tot er weer plek is in het asiel, zegt ze dan ook direct JA. Een paar puppy’s verzorgen kan toch niet zo moeilijk zijn?
Nikki besluit de hondjes thuis te verstoppen EN ze stiekem mee naar school te nemen… maar de puppy’s hebben andere plannen! En ondertussen zint McKenzie als altijd op WRAAK.
Wil je deze titel bestellen? Klik dan hier!
hollander5.Vivian den Hollander en Dagmar Stam – Jij ook van mij! € 5,00

Lisa en haar broertje Maarten gaan een paar dagen naar het bos met opa en oma. En later mag Jimmy ook nog komen. Lisa heeft het enorm naar haar zin, tot ze ineens haar knuffel kwijt is. Samen met opa zoekt ze overal waar ze geweest zijn. En dan zien ze een jongetje lopen, met de knuffel in zijn armen. Maar wil hij die nog wel teruggeven?

Wil je deze titel bestellen? Klik dan hier!

busser6.Marianne Busser & Ron Schröder – Allemaal vriendjes € 4,99

Ben je al een tijdje
naar een leuke vriend op zoek
ga dan naar de boekenkast
en zoek een prachtig boek
want als je je alleen voelt
is het echt ontzettend fijn
dat er op de wereld
zoveel leuke boeken zijn!

Wil je deze titel bestellen? Klik dan hier!

flanagan7.John Flanagan – De Grijze Jager 13. De clan van de Rode Vos. €18,99

Met De clan van de Rode Vos, dat samen met deel veertien een tweeluik vormt, keert bestsellerauteur John Flanagan terug naar de wereld van de Grijze Jagers. Twee favoriete personages uit de serie, Will en Maddie, die we kennen uit ‘De koninklijke leerling’ en ‘De jacht op het schaduwdier’, hebben een pittige missie voor de boeg. De clan van de Rode Vos staat bekend om hun conservatieve opvatting dat vrouwen niet op de troon horen, en vormt een ernstige bedreiging voor het voortbestaan van het koninkrijk van Araluen…
Na vijf jaar wachten heeft John Flanagan eindelijk het dertiende deel in De Grijze Jager-serie voltooid.

Wil je deze titel bestellen? Klik dan hier!

kinney ok8.Jeff Kinney – Het leven van een loser 12. Wegwezen.€ 14,99

Dit is het twaalfde deel in de megasuccesvolle en supergrappige graphicnovelserie Het leven van een Loser van Jeff Kinney.
Bram vindt zichzelf perfect, maar jij en ik weten beter…
De familie Botermans kan eindelijk even op vakantie. Wegwezen! Een paar dagen zon zal wonderen doen, dus vliegen ze naar een tropisch eiland.
Maar alles pakt anders uit: Brams vlucht is een ramp en eenmaal op het eiland blijkt het vakantiepark een nachtmerrie. Er lopen veel te grote spinnen rond en de zon brandt harder dan verwacht. Laten de Botermansjes hun vakantie verpesten? Met Bram Botermans-sleutelhanger.

Wil je deze titel bestellen? Klik dan hier!

slee9.Carry Slee – Juf Braaksel en de magische ring € 14,99

Lotte en Thijs zitten op een fijne school en hebben een lieve juf, juf Evi. Maar dan wordt de enge juf Brakel directeur en alles verandert: verjaardagen mogen niet meer gevierd worden, trakteren is ten strengste verboden en schoolreisjes worden afgeschaft. Dus geeft de klas haar een bijnaam: juf Braaksel. Ze moeten een plan bedenken om van die akelige juf Braaksel af te komen!
Maar dat is nog niet alles: Lotte heeft ook een geheim dat moet worden opgelost. Kan de magische ring van juf Evi haar daar misschien bij helpen?

Wil je deze titel bestellen? Klik dan hier!

loon10.Paul van Loon – Dolfje en Noura € 14,99

Een piepende deur, krakende planken… Stiekem gaan Dolfje en Noura het verlaten huis van mevrouw Krijtjes binnen. Ze komen terecht in een bizarre sprookjesachtige wereld, waar alles anders lijkt. Zelfs Noura lijkt opeens anders… In die vreemde sprookjeswereld dreigt overal gevaar. Kunnen Dolfje en Noura ontsnappen en terugkeren naar hun eigen wereld? De tijd dringt, want het huis van mevrouw Krijtjes zal worden gesloopt… en de weg terug dus ook.

Wil je deze titel bestellen? Klik dan hier!

 

 

 

Wil  je een boek dat niet in de top tien staat?

Klik dan hier! of ren naar de winkel!

 

lieve heers kleinlieve heers kleinlieve heers klein

Er ligt ALTIJD een cadeautje in ons kinderkastje!!!!