Skip to content
Geplaatst op 12 juli 2018

Vakantietips en gewijzigde openingstijden in juli en augustus.

In verband met uw en onze vakantie zijn wij in de zomervakantie (16 juli tot en met 26 augustus) ook op de dinsdag gesloten.

Maandag én dinsdag nemen we tijd om rustig te lezen!

Hier wat leestips, voor iedere vakantieweek één.

Voor de Frankrijkgangers

dobbelsteenAndy van den Dobbelsteen – Camping smoking € 19,95

In de zomer van 2016 vindt een reeks van fatale ongelukken plaats op Franse campings, die al snel opzettelijk blijken. Slachtoffers zijn allemaal Nederlanders. Wie is de dader en wat is zijn motief?

Alle Nederlanders zijn klootzakken. Vooral op vakantie. Waar ze ook gaan, ze passen zich te weinig aan en verheffen hun eigen wangedrag tot norm.
Dat tenminste vindt een reiziger die zijn ergernis niet meer kan verbergen. Hij besluit toe te slaan waar onze landgenoten ‘s zomers het talrijkst en tegelijk op hun zwakst zijn: in Frankrijk, op campings. Zo vormt een keten van fatale ongevallen in de zomer van 2016 het misselijkmakende CV van een Nederlanderhatende seriemoordenaar.
Velen herinneren het zich niet meer, en daarom vertel ik het relaas van alle betrokkenen. Tot het bittere eind.
Campingsmoking is een obsessieve roadtrip van en over Nederlanders op idyllische Franse bestemmingen, een ode aan èn aanklacht tegen het fenomeen camping.
Herkenbaar, humoristisch en huiveringwekkend, en dus niet te missen als literatuur mee op vakantie.
Voor alle Nederlanders die van Frankrijk en kamperen houden. En voor degenen die campings haten.

Wilt u deze titel bestellen? Klik dan hier!

Debuut van de Delftse Andy van der Dobbelsteen. De moeite waard!

Voor de Italiëgangers

acht-bergenPaolo Cognetti – De acht bergen €19,99

Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is scheikundige, en gefrustreerd door zijn werk in een fabriek. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg. Door deze gedeelde passie kan hun relatie voortbestaan, zelfs wanneer tragische gebeurtenissen plaatsvinden. Het stadsleven vervult hun vaak met gevoelens van spijt dat ze niet voor een ander leven hebben gekozen. Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Valle d’Aosta waar het gezin vanaf dat moment iedere zomer zal doorbrengen. De elfjarige Pietro raakt er bevriend met de even oude Bruno, die voor de koeien zorgt. Hun zomers vullen zich met eindeloze wandelingen door de bergen en zoektochten door verlaten huizen en oude molens en er bloeit een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op.

Wilt u deze titel bestellen? Klik dan hier!

Voor de Griekenlandgangers

fryStephen Fry – Mythos € 24,99

Losbandigheid, lust en liefde, moord en doodslag, triomfen en tragedies; de Griekse mythen en sagen zijn wilder en woester dan het leven zelf. Deze verhalen bieden alles wat een lezer zich kan wensen. De oude Grieken inspireerden onder anderen Shakespeare, Michelangelo, James Joyce en Walt Disney. In de handen van Stephen Fry komen de verhalen opnieuw tot leven. We worden verliefd op Zeus, we aanschouwen de geboorte van Athena, we zien hoe Kronos en Gaia wraak nemen op Ouranos, we huilen met koning Midas en we jagen met de even beeldschone als meedogenloze Artemis. Stephen Fry haalt deze verhalen op uit de oudheid en geeft ze hun welverdiende plek in onze moderne tijd.

Wilt u deze titel bestellen? Klik dan hier!

Voor de Duitslandgangers en de thuisblijvers

annika sJo Simmons&Annejet van der Zijl – De val van Annika S. € 19,99

De wereld van de ambitieuze Duitse politica Annika Schaefer stort in elkaar wanneer wordt onthuld dat ze heeft gelogen over haar verleden. Om aan de toorn van haar collega’s en schoonfamilie te ontkomen slaat ze op de vlucht en reist ze naar Bergen aan Zee, naar het vakantiepark waar ze met haar grootouders vaak kwam. Daar probeert ze een nieuw bestaan op te bouwen, maar al snel wordt duidelijk dat ze het verleden niet kan ontlopen. En niet alleen het hare…

Flitsend! (T.G.)

Wilt u deze titel bestellen? Klik dan hier!

Voor de Spanjegangers

AramburuFernando Aramburu – Vaderland€ 24,99

Vaderland is een grootse roman over familie, loyaliteit en strijd. Twintig jaar na de dood van haar man verhuist Bittori terug naar hun geboortedorp. Haar man werd vermoord door de Baskische terreurbeweging eta, vermoedelijk door de zoon van Bittori’s jeugdvriendin, Miren. Voor Bittori sterft, wil ze de ware toedracht kennen. Ze denkt zelfs Mirens zoon te kunnen vergeven om zo het verleden af te sluiten.

Bittori en Miren zijn getekend door een politiek fanatisme waar geen van beiden een boodschap aan had maar dat hen lijnrecht tegenover elkaar heeft geplaatst. En nu moeten ze hun wonden en verdriet, keuzes en hun levens onder ogen zien. Is een verzoening mogelijk?

Vaderland is een grootse roman over familie, loyaliteit en strijd. Fernando Aramburu beschrijft met veel menselijkheid de slachtoffers én de daders, in deze magistrale verbeelding van de bloedige geschiedenis die het Baskenland heeft verscheurd.

Wilt u deze titel bestellen? Klik dan hier!

Voor de thuisblijvers met een verlangen naar Italië

groen levenHendrik Groen – Leven en laten leven € 19,99

Arthur Ophof had zich het leven toch anders voorgesteld. In plaats van spectaculaire reizen te maken naar verre landen, staat hij vier keer in de week in de file van Purmerend naar Breukelen én in de file van Breukelen naar Purmerend. Groots en meeslepend kun je zijn uitgebluste, kinderloze huwelijk en zijn autovrije hofje voor de deur niet noemen. De vrijdagmiddagen met zijn drie vrienden zijn nog het enige hoogtepunt van de week.
En hij wordt vijftig, dus de tijd begint te dringen.Maar als zijn werkgever hem ‘helaas’ moet ontslaan en hij er een riante ontslagvergoeding uit weet te slepen, openen zich onverwachts mooie perspectieven op een geheel nieuw leven…

De meligheid ten top, aanrader bij deze tropische temperaturen!

Wilt u deze titel bestellen? Klik dan hier!

 

                                                                              Wij wensen u een prettige en leesbare vakantie.

verweij