Skip to content
Geplaatst op 15 maart 2024

Boekenweek van zaterdag 16 tot en met zondag 24 maart.

Zondag 24 maart is Jan Brokken onze gast naar aanleiding van zijn nieuwste boek De ontdekking van Holland. 

Achter de eenvoudige witte vitrages van het Volendamse Hotel Spaander ligt de kiem van een cruciale periode in de Nederlandse kunstgeschiedenis. 
De gastvrijheid van uitbaters Leendert en Aaltje Spaander, de levendige avonden en de ateliers op de begane grond bleken vanaf 1881 een magneet voor grote getalen kunstenaars. Uit de hele wereld kwamen ze naar Volendam: ruim 1400 schilders, onder wie zo’n 200 vrouwen. Wat ze aan de Zuiderzee ontdekten waren de typisch Hollandse luchten en het destijds al beroemde Hollandse licht, maar ook verdraagzaamheid en openheid. 
Toch bleef Spaander als kunstenaarskolonie relatief onbekend – en dat is een kolfje naar de hand van Jan Brokken. 
Zoals hij stelt in De ontdekking van Holland: je weet altijd te weinig over je eigen land. 
Opnieuw wekt hij een fascinerende onderbelichte geschiedenis tot leven.
Rasverteller Jan Brokken vertelt over zijn boek aan de hand van veel illustraties.

Datum       zondag 24 maart
Plaats        Lutherse Kerk, Noordeinde
Prijs           € 15,50

Zaal open  14.30 uur
Aanvang    15.00 uur

Voor deze salon kunt u eenvoudig kaarten bestellen door hier! te klikken.
Het kan ook via de mail: info@deomslagdelft.nl, de telefoon: 015-2121510 of kom gezellig langs in onze leuke winkel.

Wij hopen u in de Boekenweek te mogen ontmoeten.

Boekenweek bij DOK

Bij ons in de familie

Iedereen maakt deel uit van een familie. Alles is familie, al is familie soms niet alles en kun je elkaar ook kwijtraken. Denk aan familie en de verhalen komen los. De literatuur staat dan ook bol van de familieverhalen. Je leent de mooiste boeken over familie bij DOK, maar we organiseren ook activiteiten rond het thema. 

We trappen de Boekenweek af bij DOK in OPEN op 19 maart met het enige echte Delfts Dictee.
DOK organiseert dit samen met Soroptimisten Delft. Met dit dictee kun je gratis meedoen, maar wil daarnaast het Taalhuis van DOK steunen? Dan kan dat door ter plekke een vrijwillige bijdragen te geven.

Op woensdagmiddag 20 maart schuif je met heel het gezin of familie aan in DOK Voorhof. Daar kun je meedoen met de Grote FamilieQuiz! Gaat jouw team met een prijs naar huis?

Op donderdag 28 maart ben je welkom bij DOK in OPEN voor een literaire avond met schrijvers Anne van den Dool en Raoul de Jong.

Alek Dabrowski gaat in gesprek met Raoul de Jong en Anne van den Dool. Het thema van de Boekenweek is familie. Beide schrijvers hebben het thema familie als een rode draad in hun boeken verwerkt. Natuurlijk wordt er ook gesproken over inspiratie en het schrijverschap. Boekhandel de Omslag verzorgt de boekverkoop en er is gelegenheid om je boek te laten signeren.

Kaarten verkrijgbaar bij DOK :dok.info