Skip to content
Geplaatst op 24 december 2023

Een mooi en vredig 2024

als niemand
luistert
naar niemand
vallen er doden
in plaats van
woorden

Jana Beranová

uit: Geen hemel zo hoog – 1983

Boekhandel De Omslag wenst u een lees- en leefbaar 2024

 

Literaire Salons eerste halfjaar 2024

Ariejan Korteweg Het Haagse moeras
In de politiek worden lastige keuzes doorgeschoven of veel te laat gemaakt. Het Binnenhof zakt weg in een poel van onvermogen. Dat komt door de hoofdrolspelers, maar meer nog door het systeem waarin zij functioneren, dat koste wat kost in stand wordt gehouden, ook als verstarring het gevolg is.
In Het Haagse moeras analyseert Ariejan Korteweg de kramp van politiek Den Haag: de gebouwen, de omgangsvormen, de obsessie met authenticiteit en beeldvorming, de eenvormigheid in het hart van de politiek.
Terwijl de Haagse politiek vastloopt, is de betrokkenheid in het land groter dan die in decennia was: meer stemmers, meer partijleden, meer buitenparlementaire actie ook. Als Den Haag zichzelf niet aan de eigen haren uit het moeras trekt, zal een ander het doen. Dat moment is niet ver meer. Dit boek bereidt u daarop voor.
Zondag 28 januari om 15.00 uur in de Synagoge

Wilt u plaatsen bestellen? Klik dan  hier!

Boekenweek van 16 tot en met 24 maart 2024. Thema: Familie!

Hans Croiset treedt op met familieverhalen
Zaterdag 16 maart om 15.00 uur
Locatie wordt later bekend gemaakt.

Jan Brokken De ontdekking van Holland
Achter de eenvoudige witte vitrages van het Volendamse Hotel Spaander ligt de kiem van een cruciale periode in de Nederlandse kunstgeschiedenis. De gastvrijheid van uitbaters Leendert en Aaltje Spaander, de levendige avonden en de ateliers op de begane grond bleken vanaf 1881 een magneet voor grote getalen kunstenaars. Uit de hele wereld kwamen ze naar Volendam: ruim 1400 schilders, onder wie zo’n 200 vrouwen. Wat ze aan de Zuiderzee ontdekten waren de typisch Hollandse luchten en het destijds al beroemde Hollandse licht, maar ook verdraagzaamheid en openheid. Toch bleef Spaander als kunstenaarskolonie relatief onbekend – en dat is een kolfje naar de hand van Jan Brokken. Zoals hij stelt in De ontdekking van Holland: je weet altijd te weinig over je eigen land. Opnieuw wekt hij een fascinerende, onderbelichte geschiedenis tot leven.
Zondag 24 maart om 15.00 uur in de Synagoge

Wilt u plaatsen bestellen? Klik dan  hier!

Of bel ons: 0152121510 of mail ons: info@deomslagdelft.nl of kom langs in onze leuke winkel!