Skip to content
Geplaatst op 3 mei 2024

De literaire salon van donderdag 30 mei is helaas geannuleerd.

 

 

Waarde omgeslagen boekenlezer,

 

Op donderdag 30 mei is onze gast schrijver en journalist Martin Hendriksma naar aanleiding van zijn nieuwe boek: Het geheim van Bols.

 

Over Het geheim van Bols:

Tot welke prijs blijf je loyaal aan je familie?
In de zomer van 2020 kruipt Martin Hendriksma naar een onderduikruimte op een Heemsteedse zolder. Daar treft hij een matras aan, twee lege flessen en een verscheurde krant uit november 1941.
De eerste bewoners van het huis blijken adjunct-directeur Ernst Moltzer van de bekende jenever- en likeurenfabrikant Bols en zijn vrouw. Ernst keerde zich tegen de drankleveran­ties van het bedrijf aan de nazi’s. Hij probeerde in de oorlog over zee naar Engeland te vluchten en is sindsdien vermist. Zijn flamboyante echtgenote Traut, een Oostenrijkse gravin, zou hem hebben verraden.
Hendriksma duikt in het onthutsende oorlogsverhaal van het familiebedrijf Bols. 
Beetje bij beetje ontrafelt hij gebeur­tenissen waarover in de familie steevast werd gezwegen. 
En in een tot de laatste bladzijde spannende zoektocht neemt hij alle twijfels weg over het lot van de verdwenen Ernst.

Over Martin Hendriksma:

Hendriksma werkt op dit moment naast zijn schrijverschap als parttime redacteur ruimte en milieu bij het journalistieke platform Binnenlands Bestuur. 
De Rijn, biografie van een rivier vormde in 2020 de basis voor de tv-serie Langs de Rijn die hij samen met Huub Stapel presenteerde. 
Hetzelfde gebeurde twee jaar later met zijn kustboek Aan zee, dat als Langs de kust werd verfilmd.
Hij schreef ondermeer Lutine (De spannendste Nederlands goudjacht ooit) en Vaderkoorts (over vaders en voetballende kinderen).

Met lieve boekengroet,

 

Trude Gerritsma